Kategorie

Lyžařská sezóna 2021 v Rakousku Vs. Covid

Ucítili jsme první nádech mrazu a pomalu začínáme sledovat zájezdy do zahraničí do Skiareálů.  Zde se dozvíte vše o bezpečnostních opatřeních pro vaši zimní dovolenou v Rakousku.

 

Lyžování, kuchyně, kultura nebo prostě krásná zimní příroda: Rakousko má také co nabídnout. Mnoho zimních aktivit probíhá během Covidu za zvláštních bezpečnostních opatření. Stejně jako v létě se Rakousko v zimě spoléhá na pravidla 3-O (německý 3-G). Testy, očkování nebo zotavení jsou lístky na vaše aktivity na dovolené. Kde všude se 3-O používá a jak a kde můžete být v Rakousku testováni: Zde vás budeme informovat, na co si dát pozor v lanovce, na Après-ski nebo na adventních trzích.

 

Rakousko v zásadě nyní používá pro svá Covidová opatření třístupňový systém. Zpřísnění nebo uvolnění ochranných opatření vstupuje v platnost v závislosti na aktuální situaci ohledně Covidu. Úroveň 1 opatření v současné době platí v Rakousku:

 

Lanovky

Je povinné nosit masku FFP2

Od začátku zimní sezóny: pravidlo 3-O (testováno, očkováno nebo obnoveno)

proto žádné omezení kapacity

Adventní trhy

Během úrovně 1 (aktuálně): přístup s ověřením 3-O

Úroveň 2: žádné další antigenní samotesty („testy v obývacím pokoji“)

Úroveň 3: v rámci testů jsou platné pouze testy PCR

Après-ski

Úroveň 1 (aktuální): Přístup pouze s očkováním, zotavení nebo s testem PCR

Úrovně 2 a 3: Přístup pouze po očkování nebo zotavení („2-O“).

 

Věříme, že táto sezóna bude určitě aktivnější, aspoň budeme mocí si užit krásné Vánoční trhy narozdíl od minulého roku. Teploty začínají klesat pod bod mrazu a příprava se začíná!

No